Perutusan Tuan Tanah
Welcome! Jangan lupa tinggalkan jejak! Feeqa will hit you back :)
FeeqaMustafa`s: 2011

Dec 14, 2011

Dec 1, 2011

Bulan sedih ke sekarang ni?

I had one recently, and it really bugged me when it shouldn`t have. I hate waking up feeling crap, and its the worst way to star the day. But then i remembered the quote
 ' HAPPINESS DEPENDS UPON OURSELVES'... 
and try to drive the negativity and sadness out of my mind. So it got better and better. I think -.-
trust me, u can never underestimate the power of your mind. Its a fact.



11 month already. I miss you so much. hmmm.

p/s : anyone having bad dreams lately? I think sometimes bad dreams might be cause by what u are thinking just as u were about to fall asleep.  maybeeee. right?





♥ THANKS FOR READING ♥

Nov 19, 2011

Sincere of lovessssss. I think :p


Someone who really loves you sees what a mess you can be, how moody you can get, how hard you are to handle, how ugly you are in every situation, but still wants you in their life.



Thats what we call the SINCERE of love. :)
agree?



so.. let's make face ugly and see how he/she will accept you.

muahaha :P




TUAN TANAH NAK BELI KERETA, BOLEH TOLONG KLIK NUFFNANG SEKALI?

TERIMA KASIH :)





♥ THANKS FOR READING ♥

Nov 4, 2011

KASIH MAK

                  " mak. mak! adik nak tu " . Jari telunjuk adik tegak menghalakan kearah anak patung Barbie. Itulah kebiasaan adik. Kalau dibawa ke kedai, ada saja benda yang hendak dibelinya. Mak yang sedang membelek sudip berpaling muka kearah adik. Sudip dirumah sudah patah pemegangnya. Selalunya jika memasak, mak pasti akan menahan panas memegang sudip tu.

                    " mak! adik nak ni. kawan-kawan adik semua ada ni. Mak belikanlah untuk adik". Adik buat muka masam. Segera sudip yang dipegang oleh mak diletakkan balik ke tempat asal. Mak gerak ke arah adik.

                    " Adik nak yang mana?" mak bertanya. Tapi adik perasan tangan mak memegang kemas beg dompet yang sudah lusuh itu. Ahh! tak kira. Adik nak jugak patung tu!

                     Mak dahulukan adik. Mak tak beli sudip tu. Biarlah merah tangan mak menahan panas atau melecur sekalipun, mak tetap dahulukan adik. Mak beli patung Barbie tu untuk adik. Adik tersenyum puas!

                     Dekat kedai baju. Adik nak baju gaun macam Minah. Minah kawan baik adik. Mak perasaan adik membelek baju tu. Mak seakan lari daripada adik. Adik perasan. Adik kejar mak. Adik tarik mak.

                       " mak. mak! adik nak ini. Adik pernah nampak Minah pakai baju ni. Adik nak!"
Mak tersenyum. Niat mak membeli baju untuk ayah sebagai hadiah hari jadinya, dilupakan.
"Adik nak yang mana?".   "tuuuu." muncung mulut adik tunjuk ke arah baju.

                    Mak dahulukan adik. Mak beli baju tu untuk adik. Tak apalah, hadiah untuk ayah mak boleh masakkan makanan kegemaran ayah. Adik gembira!

                       Dekat kedai runcit. Adik nampak jajan Super Ring paker besar. Wah! adik nak! Mak datang dekat adik. "Adik nak apa?"  mak seakan paham kemahuan adik. "adik nak jajan ni mak".
Mak buka dompet lusuhnya. Sehelai kertas yang berwarna hijau. Itu saja yang ada didalam dompet mak.
Niat mak, nak beli telur dan sayur. Itu saja yang mampu. Hadiah harijadi ayah.

                        Mak lupakan niat mak. Mak masih dahulukan adik. Mak belikan jajan tu untuk adik RM2.50. RM5 tolak RM2.50 tinggal RM2.50. Mak hanya dapat beli maggi untuk hadiah ayah. Tak apa, janji ikhlas. Mak kata begitu.

                        Sampai dirumah, Mak ke dapur. Mak masak. Sekali sekali, adik jenguk mak kat dapur. Muka mak berkerut menahan panas. Kenapa tadi mak tak beli sudip?. Mak hanya masak maggi. Ayah tak suka maggi. Kenapa mak beli?
Adik pelik.

                        Ketangggg pangggg!!!

                        Alamak! maggi yang mak masak. tumpah. Mak cepat-cepat pungut. Mak masukkan balik kedalam periuk. Mak menangis!

                        Adik tersentap. Pertama kali adik lihat mak menangis. Adik berlari mendapatkan mak.
"Makk....

                          Mak cepat-cepat kesat air matanya. "Ye adik. Adik nak makan ye?". Adik menangis. Adik peluk mak erat-erat. Mak maafkan adik!

                        Sekarang adik tahu. Adik yang salah. Adik ikutkan kehendak adik. Kalau adik tak beli patung tu, mak mesti beli sudip. Kalau adik tak beli baju dan jajan tu, Mak mesti dah belikan ayah hadiah. Semua ni tak kan jadi.

                      "Mak dahulukan adik. Mak sayang adik". Mak kucup dahi adik, mak peluk adik erat-erat. Adik menangis. " Adik pon sayang mak". Adik bisik dekat telinga mak.

                   

ADIK NAK TOLONG MAK. TOLONG KLICK SEKALI


TERIMA KASIH :)



♥ THANKS FOR READING ♥

Nov 3, 2011

aku ni pe nya yang orangnye.

Assalamualaikum. Good morning everyone!



Pernah masak sampai rupanya jadi macam ini?
tak pernah? nampak sangat anda, anda, anda *sambil tunjuk kiri, depan, kanan menipu.
actually aku memang sengaja masak bagi nampak macam ini. Barulah ada ton dalam warna. kan berseni tu.
eh eh. aku tak cover line tau. *walaupun sebenarnya YE -..- 

*
*
*





Till 30 minutes  later..


see? rasa diri dihargai. Kudut jugak yang makan selepas dia tengok makanan yang aku masak tak ada siapa berani sentuh.
 Terima kasih KUDUT :')

so secara tak lansung aku dah bagi kucing makan. PENYAYANG kan aku?
okbai.


CIK FEEQA NAK KAWEN! TOLONG KLICK SEKALI.


THANKS!

♥ THANKS FOR READING ♥

Nov 2, 2011

This is what i do when i miss you





For me, love is when we always think about how to make him happy.
how I would do anything to make him better when he is in trouble.
How he can do anything and I can still find it in my heart to forgive him.
it is when I think that I have nothing left to go, but somehow,
i can find just a little more to give him.

That`s the way I love you MR AH
:)



♥ THANKS FOR READING ♥

Nov 1, 2011

Tertipu kot -..-


Assalamualaikum and good night everybody!

Tadi tepat jam 10.00 PM ada orang IM aku di Facebook. Pelik. Sebab selalu tengah-tengah malam macam gini, aku tak nampak dia online. Oh! mungkin sebab aku selalu tutup chat bawah tu. Tu sebab aku tak nampak siapa yang online. Atau dia memang tak online. hmm. Ahh! tak kesah la.

Nak dijadikan cerita, dia tegur aku di IM. Selalu kalau orang online dekat facebook ada tanda bulat kecik kecik warna hijau kan? haaa. yang ni tak ada tanda tu. Eh! tapi.. mungkin dia online tapi offline chat kot. kan?

*
*
*
*
*
*
*



so? sakit hati? tertipu?

atau mungkin Mark Zuckerberg yang IM aku?

wuiyooo! aku terkenal. haha.

kbai.

till then :)

♥ THANKS FOR READING ♥

Truth :)




and 






goodnight :')

p/s 1 : to guiding star.
p/s 2 : imissyou
p/s 3 : imissyousomuch
p/s 4 : imissyoutoomuchdamnmuch. :)

♥ THANKS FOR READING ♥

Oct 26, 2011

when i think of love, then i think of you





and this is something that i`ll do when i miss you.

*hint hint*


♥ THANKS FOR READING ♥

Oct 25, 2011

Quick update


kawan-kawan sedekahkan Al-Fatihah buat ayah kepada kawan Feeqa. Allahyarham baru meninggal sebentar tadi. Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Amin.

* be strong awk.

♥ THANKS FOR READING ♥

Oct 24, 2011

OhGod! :(




don't you just hate when your shirt especially white shirt become like this?
i do :(

but who should be blamed now?

'miss shawl striking orange yang luntur'

or



' cik Feeqa yang malas asing basuh baju ikut warna?'


adoyaiii -,-

till then.. bye!

muka mintak penampar! sila tampar -,-

♥ THANKS FOR READING ♥

Oct 14, 2011

Aku kuat.

Wanita yang kuat adalah wanita yang tabah menghadapi semua masalah. Wanita yang pandai mengawal perasaan marah dengan mengingati Allah. Wanita yang selalu tersenyum dihadapan orang lain walaupun menghadapi masalah yang besar. Wanita yang sentiasa menggembirakan orang lain dengan gelak tawa walaupun hatinya terluka. Wanita yang sentiasa mendoakan kegembiraan rakan-rakanya walaupun hatinya diselubungi duka. Wanita yang sentiasa menguntum senyuman kepada orang yang berduka.
Kerana baginya itu semua adalah ubat kepada masalah dirinya sendiri. 

Sewaktu Allah menduga hati ini dengan pelbagai DUGAAN, sewaktu itulah Dia mahu melihat seteguh mana, sekuat mana hati makhluk-Nya. Namun hakikatnya, hati seorang wanita halus, mudah terluka, mudah kecewa, mudah menangis..



hei wanita di atas..

ketahuilah kenapa kamu sering menangis tatkala menerima musibah. Bukan kerana kamu lemah, tetapi kerana  Allah ciptakan wanita itu mahluk yang unik. 

Allah ciptakan wanita sebagai makhluk istimewa, 
Dia kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya, 
Dia lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman, 
Dia kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia, 
Dia teguhkan peribadinya untuk terus berjuang saat yang lain menyerah, 
Dia beri wanita naluri untuk mencintai anak-anak dalam keadaan apapun, 
Dia kuatkan batinya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman, walau disakiti oleh orang-orang yang ia sayangi. 

Wanita mahluk kuat, tapi jika satu saat dia menangis itu kerana Allah beri dia air mata untuk membasuh luka batin dan memberinya kekuatan baru.

♥ THANKS FOR READING ♥

Oct 11, 2011

Don't trouble your pretty little head, this end right now.


there's a point in your life when you know who stays forever and who is just around for a while. people change, but so do you. Sometimes for the best and sometimes for the worst. bad thing happen to everyone, you're not in it alone. people lie and some people just don't care how you feel. your heart beats, no matter how much you're in pain.

everything will be okay... eventually. there are always people in your life that just make your day, no matter the miles. I know the distance. i've been dealing with all my life, don't tell me it's easy, because it's not!

i'd rather keep in touch with the people i love, than just drop it and forget about it. You don't forget the ones you love. It doesn't work like that. give it all you've got and live your life to the fullest. People would kill to be you, have what you have, someone always has it worse off than you, but that doesn't mean you don't count. 

be strong feeqa :)

♥ THANKS FOR READING ♥

Oct 7, 2011

why oh why

i dont understand why. i am sorry but ily
 
:'( 


# get well soon feeqa -.-

♥ THANKS FOR READING ♥

Oct 6, 2011

Unlock my heart, shelter my soul.



These few day i was contented myself with too many stuffs that really brings me down :(
well, i know when u see me outside, u can always see my smile. but sometimes we cannot deny how we feel inside. right?




err.. okay okay, i shouldnt be sad about the past. just THROW IT AWAY, FORGIVE THEM and FORGET YESTERDAY. come on feeqa, you`re young. so shut up, and enjoy life. yeah roarrr!

#nuff said. i just need a hug right now. anyone?



♥ THANKS FOR READING ♥

Oct 5, 2011

I'm not afraid to try again, i`m just afraid of getting hurt for the same reason





U know that feeling when u're waiting? waiting to get home, into your room, close the door, falling into bed 
and just let everything out that u kept in all day in ur mind! That feeling of both relief and desperation. Nothing is wrong, but nothing is right either. and u`re tired. tired of EVERYTHING, tired of NOTHING and u just want someone to be there and tell u..

" its okay dear, everything is gonna be alright. if its not alright, u know that u can ALWAYS have me whenever u're in need."


peeps! its nice to hear even it is just to 'sedapkan hati' ? thats it.. most people they dont really meant OR maybe they dont really know what it is mean OR maybe they just dont care :)

so yeah u know no one`s going to be there. and u know u have to be STRONG for yourself, because no one can fix u!
But u`re tired of waiting. Tired of having to be the one to fix yourself and everyone else. Tired of being strong and for once, u just want it to be easy. But u know u won`t be....

But u`re still HOPING and u`re still WISHING, u`re still staying STRONG and FIGHTING, with tears in your eyes.
you`re fighting.. and this is exactly how I FEEL RIGHT NOW!
i`m sorry if you think that i get too carried away with all those shits happened in my current life, but yet u have to know even the strongest can be broken. and so am i...






♥ THANKS FOR READING ♥

Aug 18, 2011

Diam bukan berarti pasrah dan mengalah bukan berarti kalah



hai hoi huiii ! Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh .
haaaa! rajin-rajin kan mulut korang menjawab salam aku dengan nada yang betul, sebutan yang tepat lagi mantap. haha. okeh! pejam celik pejam tak celik dah 18 hari kita berpose, esok hari ke 19, lusa hari ke 20, tulat hari ke 21 ... bla bla bla~ dah nak ghaye! sooo sekarang jom sama-sama jerit!

oyey! tahun ni TAK dapat raya. *agaknya

tapiiii bukan tu yang aku nak cerita. kalau tak dapat nak raya tu, 'biasa' la kot.
Laaaa ni ceq nak cerita pasai kawan *speking penang 
kawan bermacam ragam! baca balik aku punya tajuk entry,
'diam bukan berarti pasrah dan mengalah bukan berarti kalah'
setuju?
#sekarang aku sedar yang tajuk entry tak ada kene mengena dengan apa yang aku nak cerita sekarang. hoho :')


Baiklah, now!
kadang-kadang kawan yang kita anggap kawan bukanlah kawan yang sebenar kerana kawan yang sebenar akan membantu kawan dia yang lain apabila kawan-kawan mereka ditimpa masalah.
tak begitu kawan?
  *latih sikit mulut korang yek, aku tahu time berpuasa ni korang tak ada exercise mulut! hauhauhau

tapi macamana pula kalau situasi macam bawah ni :

situasi 1 

aku : boleh belikan aku makanan tak?
kawan : boleh.. boleh... meh la..

****


kawan : eeee! bukannye tak boleh turun beli sendiri, harapkan aku jee.. 


situasi 2 

kawan : feeqa, dah siap kerja? boleh tolong aku tak?
aku : boleh jeeee.. tp aku tak pandai ajar orang tau!
*berdasarkan cerita betul
kawan : takpe..

****

kawan : ape ntah! satu hape aku tak paham. tak pandai ajar mcm pandai je.
-,-

terasa sangat-sangat sakit hati. tapi sabaaaaar....sabaaaaarr... saaaabaaarr ..
tapii jangan jadikan sabaaaar aku sampai melethop!

aku diam bukan berarti aku 'telan' semua yang korang hembus,
aku diam bukan berarti aku 'angguk' kan semua yang korang cerita,
aku diam bukan berarti aku pasrah .

chill!



till then,
happy fasting :)


♥ THANKS FOR READING ♥

Jul 19, 2011

Sejenak

Kadang-kadang...

berdiri saja, tak perlu dekat, sudah boleh merasakannya ..

terdongak seketika tatkala hati terdetik, merenung langit biru awan putih,

tak sanggup nafas dihela, jantung didegup, mata dikelip, kaki melangkah.

bila terlintas di hadapan mata....

haih!! tolong!

dibentangnya sejadah, di angkatnya tangan, memohon pertolongan.

tatkala dunia sedang beradu....

kemudian, diberinya cahaya, disampaikan satu tenaga

tenaga yang cukup kuat! hingga aku yang dulunya rebah tertunduk, kini bangun dengan semangat!

Syukran Ya Allah, syukran..

tanah yang dulunya aku pijak, kini ku sujud, ku cium.

rezeki Allah luas.   Dugaan Allah pelbagai.

Fokus mencari penyelesaian, bukan fokus pada masalah. InsyaAllah :)

Bulan menjadi saksi, membuktikan sesuatu yang tak akan pasti.

suka atau tidak, kita akan tetap meneruskan apa yang telah dimulakan.

Maafkan diri ini yang serba kekurangan .






♥ THANKS FOR READING ♥

Jun 23, 2011

6/23/2011 - Young Love


Rabbit 1

Cerita ni aku rasa ramai orang pernah rasa macammana aku rasa 
dan aku rasa korang memang pernah rasa terasa macam mana aku pernah rasa dengan orang-orang macam ini yang suka buat orang tak sengaja untuk merasa semua ini .

HAHA! terbelit lidah korang nak baca kan.
Saja nak test cara korang menyebut dan mengeja satu-satu patah perkataan. exercise, exercise~

ok now, straight to the point.
Bermula dengan kehidupan dirumah,
Kehidupan kanak-kanak ribena di tadika,
kehidupan pra-matang disekolah rendah,
kehidupan agak matang tetapi pura-pura matang di sekolah menengah
dan 
sampai sekarang..

Rabbit 1

Masa tadika, sekolah rendah, dan sekolah menengah, aku sure, perkara yang sangat normal dalam kalangan kita as makhluk sebaik-baik kejadian Tuhan, ialah perasaan suka dan minat terhadap lain-lain jantina.
Macam-macam jenis manusia, macam-macam ragam dan perangai kita jumpa. Perkenalan antara kaum adam dan hawa semasa sekolah mesti orang akan cakap cinta monyet. Aahhh.. memang pon cinta monyet. Budak-budak.. biasa la tuh. Tak matured lagi ! Tak moden lagi ! naif lagi ! ape lah !
tapi korang kena ingat 

'Dalam hidup ini, perasaan diantara lelaki dan perempuan adalah satu fitrah pada manusia'

Tapi kita sebagai manusia yang punyai akal fikiran, boleh fikir mana buruknya.
sesuai atau tidak. Memang tak dpt nak nafikan sepanjang hidup kita ni, mesti akan TERjumpa dan TERberkenalan dengan berlainan jantina.
Pandai-pandailah mengatur kehidupan sendiri.

Tetapi, orang selalu cakap, bercinta time muda, berkahwin time muda, sia2kan kehidupan muda kau. Ishh.. mane boleh judge orang mcmtu.
Kehidupan kita ini Tuhan dah tentukan..

' si pulan bin si pulan akan berkenalan dengan si polon binti si polon pada umur -- tahun , pada jam -- '

Tuhan je tahu apa baiknya dan apa buruknya untuk kita. Kita sendiri kena pandai mengatur hidup. Err.. beragak-agak la derr, tak kan la darjah nam pon dah punya awek/pakwe .   -__-

Rabbit 1

Tanya la mana-mana manusia pon, 

' Dalam hati ada perasaan sayang? '
' Dalam hati ada perasaan cinta ? '
' Dalam hati ada perasaan ingin disayangi someone tak ? '

sure ada jawapannya :)
kalau mulut tak menyebut, hati akan berbisik.

Rabbit 1



p/s : perjalanan saya masih jauh lagi.. :)



♥ THANKS FOR READING ♥

Mar 10, 2011

heartbeats : sincerely : Tuan Tanah

Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari
Dia datangkan hujan dan petir
Kita tertanya-tanya kemana hilangnya matahari ?
rupa-rupanya disebalik itu, Dia ingin memberikan kita pelangi ..

 Cute character girl

Bila pelangi muncul , kita dapat melihat warna-warni pelangi namun tidak cahayanya, bila matahari muncul kita susah melihatnya namun kita masih boleh merasa kehadiran cahayanya.

 Cute character girl

Konklusinya , yang cantik tidak semestinya baik dan yang jelek tidak semestinya jahat .
Masing-masing mempunyai kelebihan dan juga kekurangan . 


Allah berikan kita kesusahan dan rintangan sebab Dia nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha . 

Cute character girl

kenali seseorang dari bawah supaya anda kenal siapa dia waktu dia diatas kelak ..

sincerely : Tuan Tanah ^^

♥ THANKS FOR READING ♥

Mar 8, 2011

Updated : Kudut ♥

Assalamualaikum 



A : ape name kucing ni ika ?


aku : kudut .


A : haaa ? kudut ??

macamtu la reaksi orang bila tanya nama kucing aku..
nyiahahaha.. kalau korang nak tawu, semua kucing aku namakan kudut ..
asal nampak kucing tepi jalan atau dekat rumah orang, aku akan panggil nama dia kudut .
tak kesah la kalau tuan rumah tu dah letak nama kucing tu.. aku tetap panggil kudut ..
kadang-kadang tuan empunya kucing tu pon naik marah bila aku panggil kucing die kudut ..
wakakakakaka...

korang jangan pelik .. nama kudut ni dari turun temurun keluarga kucing dalam rumah ni tau ..
kudut yang asli dah meninggal betol-betol kat depan rumah aku.. sadis betul waktu tu .. seyesly aku menangis 1 hari tawu.. sayang la katakan.. kucing manja , tencing eyak kat tandas , ikut cakap , sape la yang tak sayang kan..



sejak tu, bila aku nampak kucing, semua aku panggil kudut.. aiceceh, kononnye boleh ubat rindu aku kat arwah kudut tu la.. kuikuikui


Sekarang lain dah .. even kudut dah tak ade.. aku masih ade yang lain .. 'mereka' la kawan aku waktu suka, sedih , penat  dan marah ..

kesian  mereka mereka.. bila datang mood kejam aku, habis sekor-sekor kena marah ..





NAMA : DAK DUT
UMUR : 3 BULAN [kot]
BAKA : SIAM
AKTIVITI WAKTU LAPANG : TIDUR DAN MAKAN!
KATEGORI : MALAS ..  grrr



NAMA : OYEN
UMUR : MUDA DARI DAK DUT
AKTIVITI WAKTU LAPANG : BERJALAN , SELONGKAR DAPUR
KATEGORI : KUAT MERAJUK


okeh.. yang ni bukan pet belaan aku .. yang ni empunya abang aku..
seyesly aku takut nak sentuh binatang ni.. sentuh jauh la sekali ..
 -_-


yang ini akak aku yang bela.. culik dari tempat kerja dia je..
name arnab ni TETOMPOK ..
pelik ? kalau pelik tnya dengan akak aku knp dia bagi nama tuh..
arnab ni baka angora dari Turkey .
memang beshh kalau dapat pelukkk ...



kadang-kadang kalau time bosan , dieorg ni la tempat aku bermain ..
 memang seronok !
tak rugi kalau bela haiwan peliharaan . kata orang bila kita bagi makan dan layanan yang baik pada haiwan-haiwan , dieorg akan doakan kesejahteraan kita .. harap macamtu la .. kan..


♥ THANKS FOR READING ♥

Mar 6, 2011

Entry 0210AM 6/3/11


What You Give

You give me strength
To carry on
And when I am weak
You show me how to move on

You dry my tears
With your amazing love
It must be true
You are sent above

You ease my pain
You disperse gray clouds
You show me
What love is about

You find a way to make me smile
Even if we are apart
There`s something i can surely say :
My love for you comes straight from heart

You must not forget
That i love YOU,

My love for you will always grow 
My heart is Yours and will always be I pray the day comes when we say
' I do '


seronok kan bila ada tempat kita nak mengadu masalah , berkongsi suka duka ,
gembira , susah senang .

sakit hati pulak bila orang yang kita sayang buat tak tahu kat kita ..
hahaha.. entahlah ..
kadang-kadang aku fikir aku dah cukup matang ..
boleh menyelesaikan masalah sendiri tanpa pertolongan orang lain ..

boleh terbang atas sayap sendiri, boleh berdiri atas jambatan yang aku bina sendiri ,
tapi hakikatnya manusia ni saling memerlukan ..
jadi tak hairan lah ..


sejak dua tiga hari ni, aku rasa tersisih ..
tak tahu kenapa.. macam jauh dari dunia nyata ..
rindu kat 'awk' kot.. [ lalalalala~]


atau maybe sebab keadaan kesihatan aku sekarang ..
seyesly keadaan aku sekarang fuhhh tak menentu .
kejap-kejap demam, lepastu batuk, 
demam batuk demam batuk ..
dalam demam siap ade pakej sakit kepala + sakit tekak + muntah-muntah ..

dan paling aku tak tahan bile abg gastrik ni datang menyerang ..
waduhhhh~ sebu perut waaa... -_-

...
dugaan Allah semua tu..
Dia nak tahu seberapa kuatnya aku .. yang sebenarnya aku lebih kuat dari John Cena tau.. 
kuikuikuikui ..


kadang-kadang apa yang kita buat tu tak semuanya boleh memuaskan hati orang lain .
Pada kita, kita dah cuba yang terbaik, dah buat yang terbagus .
Pada dia, kita belum buat yang terbaik dan terbagus .
macam tu la lebih kurang ..

jadik, yakinlah ape jua yang korang buat . Bila tak berjaya , anggap la tu bukan rezeki..
memang susah .

tapi sampai bila kita malu untuk mencuba kan ?

' Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanya la sekali lagi . Adakah ianya ditakdirkan untuk kita ? dengarlah kata hati dan buat pilihan . Kemudian serahkan segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa
insyaAllah kita buat pilihan yang tepat'


-sebenarnya entry ni satu motivasi untuk diri aku- hehehe..

♥ THANKS FOR READING ♥

Mar 5, 2011

I hate myself when it happen

Assalamualaikum kengkawan -_-

u know what , im so damn angry rite now ! everything`s are not going on my way today..
one of it , aku tertumpahkan air dekat atas kertas kerja .. habis semua basah -_-
bila nak print balik, printer plak buat hal.. grr
penat penat penat ..



and now aku rasa macam nak menangis ...
uhuk uhuk ..

okeh .. i lied .. i did cried !
 not because of that paper but because of something else .
which will not be revealed here .. huarghhhhhhh~

i dont know what is wrong with me today but yang pastinya aku rasa macam 
arghhhhh !!


i am so careless!
grrr , sila tampar saya 14kali...
i felt like i am so so so so ------ 

♥ THANKS FOR READING ♥

Mar 4, 2011

Musuhku kawanku atau kawanku musuhku?


Apakah reaksi korang apabila terjumpa dengan musuh atau orang yang korang benci ?

 Pura-pura tidak nampak? Ambil jalan lain (magalai boh!)? Tunduk kepala sambil  melihat ke tanah? Berlimpas tanpa menegur? Menunjukkan muka yang asam sambil mengeratkan mulut? 


Jantung berdenyut dengan cepat (Tug! Tug!)? Meluap-luap kemarahan didalam hati? Memaki diam-diam(Setan! Celaka! Matilah kau!)? Geram? Berkata sesuatu yang kesat dan jahat,"Hoi! Hantu!"? Apa tengok-tengok! Setan! Atau anda menyapa dan dengan senyuman yang manis berkata, " Heloo.. Lama tak jumpa.Apa khabar?" Lalu menghulurkan tangan untuk berjabat tangan.


Yup ..
memang susah nak berkawan balik atau berbaik-baik dengan orang-orang yang kita anggap musuh.
kan ?
Apa lagi dengan musuh ketat yang betul betul  menyakiti hati kita..
memang tak laaa....

 Tapi, secara hakikatnya, tak perlu lah kita membenci dia sampai bila-bila ..
tak ada apa-apa kebaikan untuk diri kita sendiri sekiranya kita terus menerus membenci ... kan..
 Pendek kata, apa yang kita dapat daripada sikap yang terus memusuhi dan membenci orang? memang tak ada untungnya...


tapi kan ..
maybe kita berjaya menjauhkan diri dari orang-orang berkenaan daripada hidup kita . Tapi biasanya kita akan rasa tidak aman dan tidak bahagia setiap kali kita terjumpa orang berkenaan. 
tu biasa la kengkawan .. Jiwa dan hati kita tertekan. 
Sentiasa ada stress ..   bila dah stress, hati pon tak tenang ..


memang susah nak memaapkan.. tapi 
Kita boleh berdoa supaya mereka(musuh-musuh) mendapat kecelakaan atau agar mereka cepat-cepat mati ..


okehhh tipu.. jgn doa yang macamni ok.. kang dosa korang aku yang tanggung..
tamo tamo ..

korang doa macamni tau !
doakan agar mereka-mereka mendapat kekuatan hati untuk meminta maaf kepada korang . 
Dan korang jugak doa agar mereka dapat memaafkan kesalahan korang yang keterlaluan membenci die..


haaaa.. macamtu la.. baik baik anak mak semua...
hoho..

kesimpulannya , tak perlu la nak bermusuhan sampai 7 kuturunan ..
manusia ni, cepat terasa dan cepat lupa ..
jadik bila dah reda kemarahan musuh kita tu, pegi la tegur-tegur..
insyaAllah everything gonna b ok :)


♥ THANKS FOR READING ♥