Perutusan Tuan Tanah
Welcome! Jangan lupa tinggalkan jejak! Feeqa will hit you back :)
FeeqaMustafa`s: Updated : Kudut ♥

Mar 8, 2011

Updated : Kudut ♥

Assalamualaikum 



A : ape name kucing ni ika ?


aku : kudut .


A : haaa ? kudut ??

macamtu la reaksi orang bila tanya nama kucing aku..
nyiahahaha.. kalau korang nak tawu, semua kucing aku namakan kudut ..
asal nampak kucing tepi jalan atau dekat rumah orang, aku akan panggil nama dia kudut .
tak kesah la kalau tuan rumah tu dah letak nama kucing tu.. aku tetap panggil kudut ..
kadang-kadang tuan empunya kucing tu pon naik marah bila aku panggil kucing die kudut ..
wakakakakaka...

korang jangan pelik .. nama kudut ni dari turun temurun keluarga kucing dalam rumah ni tau ..
kudut yang asli dah meninggal betol-betol kat depan rumah aku.. sadis betul waktu tu .. seyesly aku menangis 1 hari tawu.. sayang la katakan.. kucing manja , tencing eyak kat tandas , ikut cakap , sape la yang tak sayang kan..



sejak tu, bila aku nampak kucing, semua aku panggil kudut.. aiceceh, kononnye boleh ubat rindu aku kat arwah kudut tu la.. kuikuikui


Sekarang lain dah .. even kudut dah tak ade.. aku masih ade yang lain .. 'mereka' la kawan aku waktu suka, sedih , penat  dan marah ..

kesian  mereka mereka.. bila datang mood kejam aku, habis sekor-sekor kena marah ..





NAMA : DAK DUT
UMUR : 3 BULAN [kot]
BAKA : SIAM
AKTIVITI WAKTU LAPANG : TIDUR DAN MAKAN!
KATEGORI : MALAS ..  grrr



NAMA : OYEN
UMUR : MUDA DARI DAK DUT
AKTIVITI WAKTU LAPANG : BERJALAN , SELONGKAR DAPUR
KATEGORI : KUAT MERAJUK


okeh.. yang ni bukan pet belaan aku .. yang ni empunya abang aku..
seyesly aku takut nak sentuh binatang ni.. sentuh jauh la sekali ..
 -_-


yang ini akak aku yang bela.. culik dari tempat kerja dia je..
name arnab ni TETOMPOK ..
pelik ? kalau pelik tnya dengan akak aku knp dia bagi nama tuh..
arnab ni baka angora dari Turkey .
memang beshh kalau dapat pelukkk ...



kadang-kadang kalau time bosan , dieorg ni la tempat aku bermain ..
 memang seronok !
tak rugi kalau bela haiwan peliharaan . kata orang bila kita bagi makan dan layanan yang baik pada haiwan-haiwan , dieorg akan doakan kesejahteraan kita .. harap macamtu la .. kan..


♥ THANKS FOR READING ♥

9 comments:

  1. baka dari IVM!!! hahahaha

    ReplyDelete
  2. @adli : su yang beli la.. hahaha..

    ReplyDelete
  3. yang, ur pets sgt2 comel.. i rindu dekat kudut.
    :(

    ReplyDelete
  4. aidah ke? wahaha.. yang sign up google la.. :P
    kalau rindu mai uma.. dak dut ade je.. hehe..

    ReplyDelete
  5. @gebu mcm tuan die kan? hehehe

    ReplyDelete
  6. apsal suke sgt bela haiwan? !korek
    wuhuuuuu~
    pasni bole la bukak mini zoo.
    nak melawat !montel

    ReplyDelete
  7. @far @korek suke bela sbb die comel.. !hihi
    mini zoo ke? leh je.. masuk rm5hinggit !montel

    ReplyDelete

Thank you for your comment peeps!
nah! amik muax sorang sebijik :P